Esporles: una fita per al senderisme

Qualsevol ruta que es triï té un especial atractiu, 
bé per la frondositat del bosc,
bé per la varietat del paisatge
—Benigne Palos (1982)—

EsporlesUn dels municipis més privilegiats de Mallorca per a la pràctica del senderisme és Esporles. Per un costat compta amb el marc ideal: un entorn muntanyós, majoritàriament boscós, amb altures ben destacables (833 m sa Fita del Ram com a cota més alta); i per altre, dins el seu territori es desplega tota una xarxa de camins públics i d’interès excursionista que permeten descobrir un espai d’alt valor natural, patrimonial i etnològic. A més a més, el ventall de rutes que ofereix el municipi fa que siguin ideals per tots els nivells i edats: des de senzilles passejades fins a excursions de tota una jornada amb un gran desnivell acumulat. 

 La gran majoria de rutes parteixen del mateix nucli urbà i se’n poden fer tant circulars com a altres pobles veïnats. També cal tenir present que per Esporles passa el GR-221, el qual travessa de punta a punta tota la Serra de Tramuntana. 

Recordem que la millor manera descobrir i entendre un territori és fer-ho a peu i per això aquí teniu un seguit d’excursions per a gaudir amb plenitud d’aquesta terra (enllaç).

 

Esporles