VACANCES EN PAU 2023

16-Maig-2023

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears necessita famílies pel programa d'estiu Vacances en Pau 2023.

Es tracta d'un programa d'acolliment d'infants dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, Algèria, durant els mesos de juliol i agost d'enguany.

Els objectius generals del projecte són els següents:

- Conscienciar i sensibilitzar la ciutadania balear sobre el conflicte sahrauí, que persisteix i s'agreuja cada dia.
- Diagnosticar i tractar els infants sahrauís de manera que s'eviti el desenvolupament de malalties greus.
- Oferir i donar als infants una estada agradable lluny de la duresa de l'estiu del desert, on les temperatures assoleixen els 55 graus i es fan molt paleses les mancances de viure en un exili permanent.
- Conèixer una cultura diferent, la qual cosa enriqueix tant a les famílies acollidores com als nins i nines sahrauís.
- Crear un vincle indestructible entre les famílies acollidores i les dels infants sahrauís que participen en el programa.

Als Campaments de Refugiats estan patint moltes necessitats on l'ajuda internacional s'ha vist reduïda des de la pandèmia i una guerra obligada pel Marroc i silenciada pels mitjans. Els infants són els més vulnerables i és molt important que durant dos mesos puguin gaudir també d'unes vacances en Pau.

Els infants sahrauís són ambaixadors de pau del seu poble, el sahrauí, exiliat, refugiat i a l'espera que es posi en marxa la legalitat internacional i les Nacions Unides exigeixi al Marroc que la compleixi i deixi de bloquejar-la. Així es podrà celebrar l'esperat referèndum d'autodeterminació que permeti al poble sahrauí decidir sobre el seu futur amb llibertat.

Més informació a https://vacancesenpau.wordpress.com/

971 728 839

vacancesenpau@gmail.com

 

cartell