L'alumnat de primer de primària de Gabriel Comas i Ribas coneix el teixit empresarial d'Esporles, gràcies al programa "Comerç i escola"

02-Juny-2023

L'Ajuntament d'Esporles, a través de l'àrea de Promoció econòmica ha volgut apropar un any més, el comerç de proximitat a l'alumnat de l'escola a través del programa de l'IDI "Comerç i Escola", enmarcat dins iComerç.

El programa ha constat de dues parts: una primera on l'Aodl de l'Ajuntament ha donat a conèixer al centre educatiu el programa i ha posat a l'abast dels educadors del centre el material didàctic, per tal que els professors puguin treballar dins l'aula les fitxes i perquè l'alumnat sigui l'artífex de l'aprenentatge amb situacions properes i pròpies del dia a dia.


I una segona part, on s'han fet 2 sortides guiades per l'AODL als establiments del municipi, on els infants han pogut conèixer el comerç de proximitat i alguns dels diferents oficis del poble. Per aquest motiu s'han creat dues rutes específiques:

La primera visita ha estat a La Fiore on han pogut conèixer tot el procés del reciclatge del vidre a més de veure en directe com els mestres artesans elaboren peces de vidre bufat, procedent de material 100 % reciclat. A continuació han conegut les artistes que formen part del coworking de La Fiore, aprenent per primera vegada el concepte de compartir espai de feina. Han finalitzat el matí amb un taller de ceràmica de la mà de la ceramista Virginia Massagué.

La segona visita han visitat la fusteria Joan Ribes, la ferreria La Villa, la botiga de queviures Ca'n Gener i la Carnisseria Margalida, la majoria d'ells catalogats com a comerços emblemàtics d'Esporles. Durant el recorregut els comerciants els han mostrat el seu ofici i han respost a totes les preguntes de l'alumnat.
L'objectiu principal del programa "Comerç i Escola" és que els infants coneguin les característiques més significatives del comerç del municipi, valorin la diversitat dels comerços de l'entorn, així com la varietat de productes i serveis que ofereixen i valorar així la importància del comerç local i de la conservació dels oficis. A més, es pretén que els infants siguin capaços d'elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

Agraïment especial als comerços que han participat d'aquest projecte i han dedicat el seu temps als petits del poble: lafioreglass, coworkers de la Fiore, lavir.ceramica, fusteria Joan Ribes, Ferreria Villa, Carnisseria Margalida i Queviures Can Gener.

cartell

cartell

cartell

cartell

cartell

cartell