L'alumnat de 1r de primària de Gabriel Comas i Ribas coneix La Fiore d'Esporles gràcies al programa "Comerç i escola"

26-Abril-2024

Els escolars han visitat la fàbrica de vidre La Fiore situada a la carreta de Valldemossa on han pogut conèixer tot el procés del reciclatge del vidre, han vist els forns on s'elabora el vidre pla, han pogut veure en directe com els mestres artesans elaboren peces de vidre bufat, procedent de material 100% reciclat. A més han conegut les artistes que formen part del Coworking de La Fiore, aprenent per primera vegada el concepte de compartir espai de feina. Han finalitzat el matí amb un taller de ceràmica on han après la tècnica del torn i on han gaudit de la pràctica d'elaborar la seva pròpia tassa.

El programa de l'IDI "Comerç i Escola", que té com a objectiu principal que els infants puguin conèixer de primera mà les botigues del seu poble i valorar així la importància del comerç local, ha constat de dues parts: una primera on l'Aodl de l'Ajuntament ha donat a conèixer al centre educatiu el programa i ha posat a l'abast dels educadors dels centres el material didàctic per tal que el professorat puguin treballar dins l'aula les fitxes i perquè l'alumnat sigui l'artífex de l'aprenentatge amb situacions properes i pròpies del dia a dia.

I una segona part, on s'han fet les visites guiades a diferents establiments del municipi i els infants han pogut apropar-se al comerç de proximitat i als diferents oficis del poble.