L’AJUNTAMENT D’ESPORLES INICIA UNA CAMPANYA DE DETECCIÓ I REPARACIÓ DE FUITES D’AIGUA

14-Setembre-2023

La finalitat de les mesures són millorar la xarxa municipal d’aigua davant la situació excepcional de sequera i en compliment de la Directiva del Marc Europeu de l'Agua (DMA)

 

La matinada del passat dimarts, 12 de setembre, la brigada municipal inicià les tasques de detecció de fuites d’aigua a la xarxa de distribució d’Esporles. El batle, Josep Ferrà i la regidora d’urbanisme, Maria Nadal acompanyaren als operaris per conèixer de primera mà com es duien a terme les feines. 

La recerca es va poder efectuar gràcies a l'adquisició per part de l'Ajuntament d'un geòfon. Aquest dispositiu és capaç de percebre i captar senyals que els sentits humans no són capaços, compten amb un micròfon a través del qual capten el so en el sòl i ho transmeten a través d'uns auriculars. 

D'aquesta manera, a la primera prospecció, ja es van poder trobar nou fuites d'aigua, les quals es marcaren al paviment amb una creu taronja per a la seva senzilla localització i reparació. Una d'elles, ubicada a la urbanització de Ses Rotgetes, ja ha estat reparada pels treballadors municipals, que han substituït una canonada de 44 metres de llargària.

El carrers del municipi com: C/ Joan Riutort, C/ de Sa Rectoria, C/ de Can Campos, C/ de Sa Tanca, C/ Joanot Colom, C/ Nou de Sant Pere, Placeta des Pla, C/ de Sa Pansa, C/ de s’Avenc, C/ de Sa Costeta i C/ Darrera Sa Paret, ja han estat inspeccionats. I avui, dijous, està prevista una nova cata a diversos indrets del poble, que conclourà la primera part de la campanya. Una vegada es reparin les fuites es realitzarà una segona campanya de detecció. 

cartellcartellcartellcartell