L'AJUNTAMENT D'ESPORLES DEMANA AL CONSELL DE MALLORCA MILLORAR LA MOBILITAT I LA SEGURETAT VIÀRIA AL MUNICIPI

05-Febrer-2024

El passat divendres 2 de febrer, es va dur a terme una reunió entre l'Ajuntament d'Esporles i el Consell de Mallorca, en la qual van ser presents el batle d'Esporles, Josep Ferrà, la primera tinent de batlia, Maria Roig, i el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

Durant la reunió, es van abordar diferents temes d'interès per al municipi d'Esporles, entre els quals destaquen la mobilitat, la seguretat viària i la millora dels camins i vies dels nuclis de s'Esgleieta, Ses Rotgetes, Verger i Sobremunt, Son Cabaspre i el nucli d'Esporles.

En relació amb la mobilitat, es va sol·licitar la implicació del Consell de Mallorca per a avançar en la millora de la seguretat dels vianants i usuaris del servei d'autobús en la carretera de s'Esgleieta d'Esporles i a la resta de línies de bus que transiten entre el nucli d'Esporles i s'Esgleieta. Específicament, es requeria la instal·lació d'un pas de vianants i una major senyalització en la carretera de Valldemossa, a l'altura del nucli de s'Esgleieta, així com millorar la seguretat en les parades situades fora del nucli d'Esporles, especialment a Ses Rotgetes.

Quant a la seguretat viària, es va proposar millorar la senyalització i estudiar noves mesures per a reduir la velocitat en les entrades del municipi, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels conductors i vianants.

D'altra banda, es va plantejar la cooperació entre les dues institucions per a millorar el tram del camí de Son Cabaspre i el GR 221 Esporles (Ruta de Pedra en Sec).

A més, es va sol·licitar suport econòmic per part del Consell de Mallorca per a mantenir i millorar els accessos en els camins i carreteres al Verger i Sobremunt, i la construcció d'un carril bici que connecti la Universitat amb s'Esgleieta, Ses Rotgetes i el nucli d'Esporles.

Tant el batle, Josep Ferrà, com la primera tinent de batlia, Maria Roig, van emfatitzar la necessitat de la implicació del Consell de Mallorca per a poder desenvolupar projectes socials i culturals indispensables en el municipi d'Esporles. Així mateix, van expressar la seva preocupació pel finançament de municipis com Esporles, que superen els 5.000 habitants i brinden nombrosos serveis als municipis circumdants. És fonamental millorar el finançament municipal perquè l'Ajuntament d'Esporles pugui fer front a aquests costos.