Julià Picornell, guanyador del Concurs de Narració Breu del Contesporles 2013

29-Abril-2013
El premi es lliurarà el proper dia 4 de maig.
A una setmana justa de la inauguració oficial, el Festival Internacional del Conte, Contesporles 2013, ja té guanyador del Concurs de Narració Breu. El primer premi, dotat amb 300 euros ha estat per a Julià Picornell Munar amb el text “Nou amb cinquanta”.
Des del jurat s’ha volgut fer esment sobre la qualitat de la majoria de les obres presentades i el fet que ben aviat s’ha arribat a una decisió unànime sobre l’obra guanyadora ja que mostra una gran qualitat. Concretament el jurat destaca que “el conte guanyador és sens dubte producte d’una persona observadora. Observadora i amb bon humor. Amb la capacitat d’observar i descriure intel·ligentment amb ironia el que fa la gent que es mou al seu entorn. L’autor ens situa en una taula d’un restaurant popular i comença a dir-nos qui ocupa les altres taules del voltant i què fan les persones observades. A cadascuna li correspon una anècdota i un tarannà”. Des del punt de vista tècnic s’ha valorat especialment que “el relat –sembla un relat fet de petits relats- està ben lligat, no perd interès en cap moment i, per si fos poc, està ben escrit i té un final contundent”. El jurat ha estat integrat per: Xisca Torres, Pere Palou, Toni Roca, Miquel Rayó i Caterina Valriu.
En total s’han presentat 15 obres de tema lliure, amb una extensió màxima de quinze fulls, mecanografiades a doble espai, per una sola cara i escrites amb un cos de lletra 12. Tot i que s’havien previst dues categories, Senior i Junior, només hi ha un guanyador ja que la Junior s’ha declarat deserta.
El premi es lliurarà el proper dia 4 de maig a les 11.30 a la sala d’actes de Sa Fabrica, coincidint amb l’acte oficial d’inauguració del Festival Contesporles.
El Festival Internacional del Conte, Contesporles, arriba per primera vegada a Mallorca els dies 4 i 5 de maig. Aquesta iniciativa convertirà el poble d’Esporles en l’escenari de més de 50 activitats que tenen com a eix central els contes, implicant tota la població i el seu entorn. Es podrà gaudir de contes per a totes les edats, de tot el món, en diferents idiomes i a tot tipus d’indrets, des d’espais públics a comercials i fins i tot privats.
Contesporles parteix d’un grup de persones implicades en la cultura i preocupades per impulsar-la en uns temps delicats com els que estam vivint i compta amb el suport de l’Ajuntament d’Esporles, de l’Associació Cultural CapOnVas i d’altres institucions i entitats sense les quals aquesta iniciativa no seria possible.
Per a més informació:
Rosa Campomar (Comunicació): 619227315
contesporlesfest@gmail.es
Facebook Festival Contesporles
@Contesporles