L'octubre passat l'Ajuntament d'Esporles i Rezero van iniciar un projecte per millorar la sostenibilitat dels establiments d'Esporles. El projecte ha permès, fins al moment, avaluar, visibilitzar i donar a conèixer les bones pràctiques ambientals aplicades pels comerços i restaurants d'Esporles. En aquesta primera fase s'han entregat diferents categories segons les actuacions desenvolupades i el seu grau d'implicació amb la sostenibilitat.
El 22% d'establiments van rebre les màximes puntuacions, ja que permeten comprar sense envasos, productes sense tòxics o prevenir el malbaratament alimentari. La majoria d'establiments estan integrant a poc a poc algunes alternatives i diferents opcions que permeten fer d'Esporles un municipi amb una oferta cada dia més sostenible. Tot i això, encara podem millorar, perquè un 27% dels establiments només varen rebre la categoria més baixa.
Per tant, com que encara queda molt marge de millora, aquest mes de març s'inicia la segona part d'aquest projecte. Per una banda, s'oferirà informació i eines als establiments perquè puguin fer més sostenible la seva oferta a través d'una guia i una formació específica, i per l'altra es farà difusió de les diferents opcions que existeixen al municipi perquè tothom sàpiga on i com trobar les opcions de consum responsable a Esporles.
Mentrestant, t'animam a descobrir les opcions que pot oferir cada establiment per fer un consum sense envasos, de proximitat i amb criteris de sostenibilitat, demanant informació als mateixos comerços i restaurants del municipi.
Entre tots i totes podem fer Esporles + Sostenible!