Esporles s'afegeix a la iniciativa "CIUTATS PER LA VIDA- Ciutats contra la Pena de Mort"

30-Novembre-2022

Avui, 30 de novembre il·luminem de color groc l'Ajuntament d'Esporles per donar suport a "Ciutats per la Vida", iniciativa que reclama la supressió de la pena capital a tot el món, per violar el dret a la vida proclamat als drets humans.

Aquesta iniciativa té lloc cada 30 de novembre, en record de la primera abolició de la pena de mort per part del Gran Ducat de Toscana l'any 1786.

En una data emblemàtica com aquesta en la lluita per l'abolició de la pena de mort ens fem ressò de la preocupant situació de la pena de mort al món. La pena de mort és un càstig inhumà i innecessari que suposa una violació de dos drets humans fonamentals: el dret a la vida i el dret de tota persona a no ser sotmesa a penes cruels, inhumanes o degradants.

Per això, manifestem la nostra oposició a la pena de mort en tots els casos sense excepció, amb independència de la naturalesa i de les circumstàncies del delicte, de la culpabilitat, innocència o altres característiques de la persona i del mètode emprat per l'Estat per a dur a terme l'execució.