Feim Esporles+Sostenible

Aquí feim Esporles + sostenible

Des de l'Ajuntament d'Esporles, i juntament amb Rezero, hem impulsat un projecte per millorar la sostenibilitat dels establiments del municipi. Hem avaluat les bones pràctiques aplicades per comerços, bars, restaurants i hotels, i els hi hem donat eines i informació perquè puguin fer els seus negocis més responsables amb el medi ambient. A més, com haureu anat veient, s'ha entregat una categoria a cada establiment segons el seu grau de responsabilitat ambiental i de bones pràctiques aplicades.


Amb l'objectiu de donar a conèixer tots els esforços que fan comerços, bars, restaurants i hotels, t'animem a consultar les fitxes que trobaràs a continuació i a descobrir les bones pràctiques que aplica cadascun d'ells. A més, segur que descobreixes noves alternatives i opcions per fer un consum sense envasos, de proximitat i amb criteris de sostenibilitat als comerços de sempre.


Per què fer un consum responsable i sostenible a Esporles?


El model de consum actual, que es basa en usar i tirar, la comoditat, la rapidesa, el sobreenvasat i els plàstics d'un sol ús, suposa grans impactes en l'àmbit ambiental, econòmic i per a la nostra salut, així com una generació desmesurada de residus. Són moltes les evidències que demostren la insostenibilitat d'aquest sistema, la més greu de les quals és la crisi climàtica en què ens trobam. No obstant això, existeixen solucions i alternatives per fer front a aquesta problemàtica i tots i totes som actors clau per impulsar el canvi necessari: les administracions, la indústria, la ciutadania i el comerç.


Les accions de cada persona tenen un gran potencial de canvi, tant pel que fa al medi ambient com a la societat en què vivim. Les accions quotidianes transformen el medi (la nostra compra diària, el consum d'envasos, l'ús que feim del cotxe, el consum d'aigua i energia, etc.) i és a les nostres mans exercir un consum responsable i conscient que minimitzi l'impacte de les nostres activitats.
El consum conscient és un estil de vida en què es reflexiona i es pren consciència dels impactes socials, ambientals i per a la salut que té la nostra opció de consum tant de productes com de serveis. Consisteix a consumir ajustant-nos a les nostres necessitats reals i escollint opcions que afavoreixin la conservació del medi ambient i la igualtat social. Amb aquesta forma de consum donem suport a produccions i comerços locals, a empreses que reparen i a tota la comunitat que fa que el nostre entorn sigui més habitable.


Source URL: https://esporles.cat/feim-esporlessostenible