Escola Municipal de Música i Dansa
L’Escola Municipal de Música i Dansa té 22 anys d’història. Des dels seus inicis, ha proporcionat als seus alumnes un ensenyament de qualitat, sient un lloc obert per un ampli ventall d’estudiants, desde els infants de 4 anys. Un espai on la gent es troba a gust i gaudeix, tant fent música, com dansa.
Actualment compta amb aproximadament, 200 alumnes i 14 professors. Els seus ensenyaments van des de l’estudi individual de l’instrument, la dansa, les bandes infantil i juvenil, la música moderna o la música i el ball tradicional. A més, participa en diferents actes del poble, realitza diversos tallers o sortides i també organitza activitats conjuntes amb altres escoles de música de les Illes Balears i de la Península. Des de l’any 2001, és reconeguda per la Conselleria d’Educació i Cultura com a centre d'ensenyament reglat.
Adreça i telèfon:
Escola Municipal de Música i Dansa d'Esporlesç
Ca l'Amet, s/n
Telf: 971610931
Correu electrònic: [email protected]
Podeu trobar més informació a la web de l'Escola de Música i Dansa d'Esporles
Recuperació del ball esporlerí de la filadora
Pere Miquel Marquès Garcia (Palma 1843-1918), músic i compositor, va estar molt unit al nostre poble, ja que a principis del segle XX passava els estius a la finca esporlerina de Can Arbós. Fruit d’aquestes estades al poble, va voler dedicar una composició representativa de la vila anomenada "L’Esporlerina Filadora", amb lletra de Llorenç Riber i que va regalar a l’Ajuntament l’any 1906. Per fer aquesta peça, s’inspirà en unes màquines que anaven damunt rails que hi havia a la fàbrica de Can Campos. En agraïment, el poble li dedicà un carrer, que encara avui en dia recorda la seva estada a la vila. Passats uns anys es va crear un ball per acompanyar la tonada i es convertí en tradició ballar aquesta dansa per les festes de Sant Pere. Aquest ball, part del qual simula els moviments del telers, es basa en elements tradicionals del ball antic mallorquí. Aquesta peça es va considerar durant anys l’himne del nostre poble. Gràcies a la tasca de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esporles, realitzant una laboriosa recerca històrica, es va recuperar aquest ball i es va poder tornar a admirar després de més de 30 anys.