EXPOSICIÓ "MEMÒRIA I LLUM" DE BIEL NOGUERA

03-Març-2023
Sala d'exposicions de Sa Fàbrica
16 a 20 h
Data fi

MEMÒRIA I LLUM
Biel Noguera

Arribà a Barcelona per estudiar un peritatge i després de pocs dies truca al seu pare:

• Pare, no és això el que vull estudiar, el meu desig és cursar Belles Arts.
• Idò, xiquet, fes el que trobis ara que pots.
• Pare, em fas molt content, sabia que podia comptar amb tu!

I així fou com, a mitjans de la revolucionària dècada dels seixanta, en Biel inicia les seves primeres passes en el món de l'Art. Entre vagues i manifestacions tingué temps per presentar les seves primeres obres a diverses galeries catalanes.

Tornat a Palma es dedica a la docència en diversos col·legis privats. A partir de 1971 posà en marxa les classes a l'antiga escola d'Arts i oficis de Ciutat, com a professor de dibuix tècnic. Un cop aprovades les oposicions a Càtedra comença un periple peninsular (Lugo, Múrcia i també a Eivissa) on aprofita per exposar, amb força èxit. Les seves primeres creacions, amb predomini del figurativisme.

Un cop retornat a Mallorca on s'estableix definitivament, segueix la seva trajectòria per tota l'Illa compaginant docència, família i tasca creativa. Experimenta una progressiva transició cap a l'abstracte. Devers l'any 2002, junt amb la seva companya Leni Jordà, abandona la gran ciutat i habita arreu de la Mallorca rural: Búger, Moscari... on inicia la seva última etapa, caracteritzada pel treball en la tècnica del gravat.

L'any 2017 traspassa, deixant nombrosa obra inèdita, objecte de la present exposició.

La seva vídua ens presenta avui aquest homenatge.

Esporles, hivern de 2023.